Galerie: Chec cu visine (malai)

Chec cu visine

Denumirea de „mãlai”provine de la cine am primit reteta.

Ingrediente:

  • 2 pahare de zahar;
  • 4 oua;
  • 1 pahar lapte;
  • 1 pahar ulei;
  • 12 linguri cu varf de faina
  • 2-3 linguri cacao;
  • 1 plic praf de copt;
  • višine sau cirese, nuci taiate, stafide, rahat;

Se bate albusul. Se adauga zaharul, galbenusurile si laptele. Se bate pâna la dizolvarea totala a zaharului. Se adauga cacaua, si uleiul. Se amesteca. Se adauga faina si praful de copt. Se adauga stafidele, nucile, – cam cate o mana din fiecare, rahatul taiat cubulete si tavalit prin faina. Pentru aroma se poate adauga si coaja rasa de lamaie. Tava se unge dinaite cu margarina si faina. Se toarna compozitia de chec in tava. Apoi se aseaza deasupra visinele sau ciresele. Se poate face si cu prune taiate in patru sau doua, in functie de marimea lor. Se introduce tava in cuptorul preincalzit. De obicei incep prin a unge tava, pregatit ingredientele(nuci, rahat, stafide). Apoi aaprind focul in cuptor si incep sa prepar prajitura. Cuptorul se incalzeste foarte bine. Dupa 20 minute de la introducerea prajiturii in cuptor, deschid si intorc tava. dupa alte 15-20 minute prajitura e gata. Se poate incerca cu o scobitoare: daca compozitia nu se lipeste de loc de scobitoare, este coapta. Dupa ce s-a racit, se acopera cu zahar praf, pentru cine do

2 gânduri despre „Galerie: Chec cu visine (malai)

Lasă un comentariu