Galerie: Cornulete economice

Cornulete aluat cu margarina si smantana

Compozitie:

  • un pahar unt/margarina sau untura(poate fi si 1/2 unt/margarina, si 1/2 untura);
  • un pahar smantana;
  • un varf cutit sare;
  • un pliculet praf de vanilie;
  • faina, cat cuprinde;
  • marmelada, gem, visine din dulceata sau rahat, pentru umplut;
  • 3/4 pahar zahar pudra vanilat.

Mod de preparare: Se amesteca untura sau untul/margarina cu sarea, vanilia si smantana. Se adauga faina, cat sa se obtina o coca moale; se lasa sa se odihneasca 20 min. in frigider. Se intinde apoi o foaie groasa, cat muchia unui cutit si se taie bucati triunghiulare sau patrate. In cazul cand ati taiat triunghiuri, la capatul lat se pune o boaba de visina, sau marmelada/gem, sau un cubulet de rahat, se ruleaza in forma de cornulet, si se aseaza in tava de copt, la distanta unele de altele. Cand se scot din cuptor, dupa ce s-au racit, se tavalesc cornuletele prin zahar pudra vanilat.

Pofta buna!🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s