Galerie: Gogosi din iaurt

IMG_5721

IMG_5720

Ingrediente:

  • 200 g iaurt sau lapte batut;
  • 150 g faina;
  • un ou;
  • un varf de lingurita de sare;
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie;
  • o lingurita rasa de praf de copt sau bicarbonat.

Mod de preparare:

Iaurtul sau laptele batut se amesteca bine cu oul intreg, sarea si coaja de lamaie, apoi se adauga faina, amestecata in prealabil cu praful de crescut. Se bate amestecul, numai pana se incorporeaza toate ingredientele. In timp ce se prepara aluatul, se pune pe foc (nu direct pe flacara), o tigaie sau o cratita mica de 1 l, in care se pune 1/2 l ulei, sa se infierbante. Gogosile se coc imediat. Daca se asteapta, compozitia se va inmuia si gogosile nu vor creste. Ca sa incercam daca uleiul este suficient de cald, se pune aluat in el, cat o boaba de porumb. Daca se rumeneste imediat, se pune aluatul de gogosi, in felul urmator: Se ia din aluat o lingurita cu varf, numai din marginea aluatului, fara a mai amesteca, si se pune in uleiul incins. Se pun atatea gramajoare de aluat, cate incap fara a fi inghesuite. Se coc cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Gogosile vor fi colturoase, de marimea unei piersici mijlocii. Se consuma pudrate cu zahar praf sau dulceata,sau, prferata fiicei mele, crema Finetti.🙂

Pofta buna!🙂

Un gând despre „Galerie: Gogosi din iaurt

  1. Mama,mama, citesc si salivez mai ales ca de o saptamana nu am pus in gura nici paine nici dulce.Numai carne,oua,branza ,lapte si iaurt toate cu grasime 0% si paine din tarate de ovaz…ca o sa ajung sa nechez ca si caii….🙂
    Retin totusi adresa ta de blog pentru un viitor mai indepartat cand mi-oi da dezlegare.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s