Galerie: Prajitura cu branza sau fructe

Ingrediente:

  • 14 linguri zahar;
  • 2 oua;
  • 150 g margarina;
  • 150 g untura;
  • 18 linguri faina;
  • 14 linguri lapte;
  • 1 plic praf de copt nestins.

Preparare:

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca zaharul cu galbenusurile, pana se face spuma. Se adauga margarina topita si racita, untura si laptele, amestecand mereu. Se adauga si jumatate din totalul de faina. Separat se bat albusurile si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se adauga treptat si restul de faina, in care s-a adaugat praful de copt. Se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina, 3/4 din compozitie. Se coace 20-25 de minute. Apoi se scoate din cuptor si pe pune deasupra branza, amestecata in prealabil cu coaja de lamaie, 2 oua si 1 lingura unt, sau fructele pregatite ca umpluturile pentru prajituri. In cazul merelor, se rad, se adauga zahar si se lasa un timp, ca sa lase zeama, Se storc apoi si se pun cu niste unt la foc, amestecand continuu, pana se ingroasa. Sau, se storc bine, se amesteca cu 1-2 linguri de gris si se intind pe suprafata prajiturii. Deasupra, ca ultim strat, se adauga ce a mai ramas (1/4) din compozitia necoapta de prajitura. Se mai pune la cuptor 20-25 minute.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s