Galerie: Langosi

Compozitie:

  • 1/2 l apa calduta;
  • 1 cub de 25-30 g drojdie (in caz de drojdie uscata, 10 g);
  • 1/2-3/4 kg faina;
  • 1/2 lingurita zahar;
  • un praf de sare;
  • 1 ou;
  • 100 ml ulei.

Se amesteca bine toate ingredientele, uleiul adaugandu-se treptat, la urma, in timp ce se framanta coca. Se lasa 1/2 ora la loc caldut, ca sa dospeasca. Se pune ulei la incins. Se iau din compozitie cate o bucata, cat o minge de tenis si se intinde cu sucitorul sau cu mana, o forma rotunda, cam de 1/2 cm grosime. Se pun in uleiul incins si se coc, pe ambele parti. Se scot si cand inca sunt calde, se pot unge cu smantana si  se pune deasupra branza dulce sau sarata. In acest ultim caz se poate pune si mujdei deasupra. Mmmm, eu deja salivez!🙂

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s