Galerie: Placinta cu branza sarata

Placinta cu branza sarata

Ingrediente:

  • un pachet foi de placinta ( pentru strudel);
  • 1 kg de branza sarata;
  • 1 litru de lapte;
  • 5 oua;
  • 3 linguri de smantana;
  • unt sau margarina pentru uns tava.

Cum se prepara:

Se lasa la dezghetat foile de placinta in frigider. Se rade branza, se adauga ouale, smantana si se omogenizeaza totul.

Se unge tava cu unt, se aseaza patru foi de placinta si se pune jumatate din amestecul cu branza. Se intinde bine. Se pun alte patru foi si restul  de branza. La final se aseaza alte patru foi si se toarna laptele tot deasupra.

Se pune tava in cuptorul incalzit in prealabil. Se coace placinta, timp de 1 ora si 1/2, la foc mic. Se scoate tava si se acopera cu un prosop curat de bucatarie, un sfert de ora. Se serveste calda, dar si rece este buna.

Reteta apartine Marianei Robescu. Am preparat-o si toata familia a fost incantata. Fiind vorba de branza satata, am adaugat si marar verde la branza.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s