Galerie: Timisoara 20 mai 2011

Timişoara, Romania, the Orthodox Cathedral in ...

Image via Wikipedia

Azi fiind a doua zi ca suntem cu Dora la apartament in Timisoara, am pornit-o de dimineata spre parculetul  din apropiere. Stiam ca e unul, dar, spre surprinderea mea, am descoperit ca e foarte aproape:150-200m si e foarte frumos, asa cum mi-l aminteam. Aici e si Liceul de Chimie. Am mai fost pe aici, dar nu mai tineam minte cat de aproape e. De fapt, unde nu e frumoasa natura, acum, in perioada asta a anului? E multa verdeata in zona asta si e destul de liniste. E aproape si piata din Girocului, dotata cu tot felul de magazine. Si mijloacele de transport sunt aproape: tramvaiul, trolee. Intr-un cuvant, sunt incantata de apartament. Nu am mai fost de cand l-am cumparat, din decembrie 2007. Cand m-am intors cu cumparaturile, Dora-pusi a venit c-o idee salvatoare pentru ziua mea de azi: sa merg cu ea la cumparaturi. Si iar ne-am „rupt”picioarele, luand orasul de la un capat la altul, incepand din centru, de langa catedrala, apoi Bega, terminand cu Mall-ul, bineinteles, cum altfel? Ce a fost funny in toata excursia a fost ca in final, obosite, am luat un autobus, credeam noi ca spre posta mare. Dar de fapt am ajuns pe Stuparilor, adica in partea opusa, si de acolo abia spre posta. A fost ca la gradinita: sa ne cunoastem orasul. Am ras, aproape jumatate din drum. A fost ca o descarcare nervoasa dupa ziua de ieri. Dar, vorba cantecului:”I don’t want to talk about it”. Mi-a placut la Mall, cred ca e prima data ca mi-a placut. Pana acum asociam notiunea de Mall cu cea de corvoada a peregrinarilor prin magazine, la care ne supunea Dora, de fiecare data cand veneam in Timi, de cand s-a construit Mall-ul. Acum insa m-a amuzat ideea ca s-ar putea sa intalnesc aici pe cineva cunoscut, pe care de fapt mi-ar fi placut sa-l intalnesc. Nu s-a intamplat asa, dar a fost palpitant. Putea sa apara dupa fiecare colt, la fiecare etaj. Ce joaca de copila rasfata de propria-i persoana! Imaginatia mea cea prea bogata, din cauza careia mai am si de suferit, cateodata. Inevitabil…

Dupa-masa pe la sase jumate am ajuns acasa. Nu am avut chef sa ma inmormantez in casa, de la ora aceea. Am mers langa stadion, ca sa vad concursul de automobilism. Iar am trecut prin zone care mi-au trezit amintiri: intre Mc Donalds, Casa Tineretului si stadion. Mergeam acolo adesea toti trei, cand Dora era mica, ba sa bicicleteze, ba sa invete sa mearga cu rolele sau pur si simplu, sa prindem carabusi, ca tocmai au iesit si ei la plimbare. Ce dulce era papusa mea! Tot acolo mergeam cu Petre cu masina, ca sa exersez pe vremea cand invatam sa conduc. Ce vremuri de aur imi par acum ! Atunci ma bucuram de ele, dar parca nu de ajuns. Acum le-as pretui mai mult, daca s-ar putea intoarce. Si iar mi-am amintit de nebunatica mea prietena din anul IV de facultate, Lia. Ea zicea ca viata este ca si cand urci un  deal. In tinerete esti in varful dealului, esti in cea mai buna forma intelectuala, fizica, emotionala. Apoi incepi sa cobori, cu toate peripetiile din timpul urcusului si neajunsurile si slabiciunile batranetii, cand ajungi din nou la poalele dealului. But, I don’t want to talk about it, neither.

Si iata-ma iar singura, cu calculatorul si amintirile, face to face. Nu „mananc si plang”cum zicea Labis, ci „clapetez” si mai vars si eu cate o lacrima, ca deh, s’est la vie! Nu demult am revazut un film: „Something’s Gotta Give” cu Jack Nicholson si Diane Keaton in rolurile principale. Ea era scriitoare, el un mare om de afaceri, dar Don Juan si la 63 de ani. De fapt el o curta pe fiica ei, cand s-au cunoscut. El face un heart attack in casa ei de vacanta si asa incepe toata povestea. Mi-a placut filmul. Merita vazut. A fost o zi prea plina de amintiri mai vechi si mai noi, mai frumoase, dar si de cosmar. Pentru ca asa e viata: cateodata e  soare, alta data taifun, de-a dreptul. Nici macar nori, ci de-a dreptul taifun.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s