Galerie: Prajitura cu crema si biscuiti

Prajitura cu crema si biscuiti

Ingrediente:

-pentru blat (pandispan) se folosesc:

  • 5-6 oua;
  • 5-6 linguri de zahar;
  • 5-6 linguri de faina.

Inainte de toate aprind focul la cuptor, ca sa se incalzeasca pana prepar eu blatul. Apoi ung tava cu margarina. Si trec la treaba:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se pune un praf de sare. In toate mancarurile se pune sare. Sper ca stiti povestea”Sarea in bucate”. Se bate albusul spuma. Se adauga zaharul si se bate sau se mixeaza pana la totala dizolvare a zaharului. Se adauga galbenusurile. Se amesteca, se adauga faina si de acum se amesteca de sus in jos cu o lingura. Eu mai rad si putina coaja de lamaie. Imi place sa pun arome. Ele dau gustul mancarurilor. Compozitia se toarna in tava. Se pune in cuptor. Dupa 20 minute, daca cuptorul nu coace uniform, se intoarce tava.

Pana se coace blatul, prepar o crema dintr-o budinca de cacao, dar cu mai putin lapte, cca 300ml, respectand instructiunile de pe plic. Adaug 200-250 gr margarina Rama. Prefer margarina untului, pentru gust si pentru ca nu se taie crema.

Blatul racit se insiropeaza cu un sirop facut din cca 250ml apa, cu 2-3 linguri zahar si cateva picaturi de esenta de rom, preparat pe foc si racit in prealabil. Se unge apoi blatul cu un gem acrisor: de caise, sau macese sau fructe de padure, ce aveti. Se intinde crema peste blatul insiropat. In final, deasupra se aseaza biscuiti inmuiati in cafea. Se pune la frigider si se serveste dupa cateva ore.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s